Dezerty
Ovesné koláčky
s ovocem
- 200g ovesných vloček
- 200g špaldové celozrnné mouky
- 100g hery
- 100g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 100g tekutého sladu
- čersvé nebo mražené ovoce
Vše smíchejte dohromady, pokud je směs moc hustá, přidejte mléko (nebo obilný nápoj). Tvarujte koláčky s malým důlkem uprostřed do kterého dejte ovoce či zavařeninu dle chuti. Já použil černý a červený rybíz, který už není třeba sladit. Koláčky tvarovala i Sárka a moc ji to bavilo Pečte na 180-200 stupňů cca 15 minut dozlatova.
Domácí zmrzlina
jogurtová s ovocem
Potřebujete jen mixér, kvalitní jogurt - musí být hustý (já používám selský od Hollandie nebo řecký), mražené ovoce, mátu a med.
Do mixéru vložte zmrzlé ovoce, stejné množství jogurtu, pár lístků máty
a lžíci medu (nebo víc dle chuti).
Rozmixujte a je hotovo, stačí jen
nazdobit do pohárků.
Já zdobil mátou a karobovou polevou (rozpuštěné máslo s karobovým práškem). Můžete však použít třeba šlehačku a čerstvé ovoce.